TR
Booking.com
Booking.com
Booking.com Booking.com
Haberler
Anket
Gökçeeada'da Hangisini Yapmayı Tercih Edersiniz?
Doğal Güzellikler
Yenibademli Höyük

Gökçeada'nın ilk sistemli arkeolojik kazısı olma ünvanını taşıyan Yenibademli Höyük, Kaleköy bölgesinde olup ilçe merkezine 3 km. mesafededir. Orta büyüklükte bir höyük olan Yenibademli Höyük, doğu-batı yönünde 120 m, kuzey-güney yönünde ise 130 m. kadar bir alanı kapsamaktadır. Yüksekliği araziden 9 m., deniz seviyesinden ise 18 m. kadardır. Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izinleriyle 1996 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr.Halime HÜRYILMAZ Başkanlığında arkeoloji öğrencilerinin ve Adalı vatandaşların katılımı ile yürütülen kazı çalışmaları neticesinde Höyük'teki yerleşmenin günümüzden 5000 yıl öncesine varan Erken ve Geç Tunç Çağları'na ait olduğu bulgulardan anlaşılmıştır.



Karayolları Çeşmesi

Adanın gözde piknik alanlarından birisidir. Yaz kış çeşmesinden akan su ve hemen yakınındaki çınar ağaçlarının altında ailece hoşça bir vakit geçirebileceğiniz alanlardan biri. İlçe merkezine yaklaşık 22 km. mesafededir. Baraj Göleti'nin geçilmesinin ardından Kapıkaya mevkiine giden yol takip edildiğinde Karayolları Çeşmesi'ne ulaşılır. 
Yolun hemen sağında olup, etrafındaki zeytin ve diğer ağaçlardan oluşmuş ormanlık arazi güzel bir görüntü sergiler.

Kaya Mezarı

Aydıncık'ı Uğurlu'ya bağlayan yol üzerinde bulunan Kokina mevkiindeki Kaya Mezarı'nın ilçe merkezine uzaklığı 18 km. civarındadır. Kaya içerisine oyulmuş, iki kişilik mezarın hangi dönemden kaldığı tam olarak bilinmemekle birlikte Roma Dönemi'ne ait olduğunu tahmin edilmektedir. Kaya Mezarı yol kenarından yaklaşık 100 m uzaklıktadır.

Tepeköy Çınaraltı

Tepeköy'e çıkarken köye sapmayıp yola sağdan devam edin, kocaman bir çınar  ağacının olduğu piknik alanına ulaşacaksınız. Tarihi çınar ağacının bulunduğu yer çok önceleri jandarma karakolu olarak kullanılıyordu, şimdilerde kullanılmayan bina halen duruyor. Bu çınar ağacı adanın en yaşlısı 625 yaşında dibinde bulunan tarihi çeşmede çınar ağacı ile beraber çitle çevrilerek korumaya alınmış durumda. Adada anıt niteliğinde korumaya alınan diğer 6 çınar Çınarlı (merkez), Eski Bademli, Zeytinli, Tepeköy ve Dereköyde.Çınarltı Semadirek ManzarasıBu çınar ağacını diğerlerinden farklı kılan elbetteki sadece yaşı değil, ağacın bulunduğu piknik alanında denize doğru yürüdüğünüzde önce muhteşem bir vadi manzarası hemen ardından masmavi ege denizinde  bütün ihtişamıyla Semadirek karşınızda olacak.Piknik alanında ateş yakabileceğiniz yerler ve tahta piknik masaları bulunuyor. Küçük bir mola yada yemek için mükemmel bir yer , rüzgarın taşıdığı nefis kekikli ada kokusu , çeşmenin hemen ilerisinde küçük havuzdaki kurbağaların sesleri, yakınlarda ise yiyeceklerinize ortak olmaya çalışan keçiler, doğanın yabanıl sunduğu tüm güzellikleri çınaraltında bulabileceksiniz.

Marmaros Şelalesi

Marmaros Şelalesi Dereköy'den sonra sağa dönülerek gidilen Marmaros Koyu yolu üzerinde, sapaktan 7 km. ileride aracı bırakıp biraz yürümek gerekiyor. Etraf yemyeşil, Ada'ya gelirken gördüğünüz çıplak tepelerden sonra çok şaşırtıcı bir ortam. Orman içinde biraz yürüyünce şelale karşınızda. Ama yaz sonuna doğru suyu iyice azalıyor. Şelale 38 metre yükseklikten düşüyor. Adalılar hazırladıkları broşürde adalarını dünyanın suyu en bol olan 4. adası olduğunu yazıyorlar, gezince hak veriyor insan. Şelale, doğayla başbaşa olmak ve tracking yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat yaratır.