TR
Booking.com
Booking.com
Booking.com Booking.com
Haberler
Anket
Gökçeeada'da Hangisini Yapmayı Tercih Edersiniz?
Etkinlikler
KÜLTÜREL ve SANATSAL ETKİNLİKLER

Adada turizminin gelişmesine paralel olarak sosyal aktiviteler de yoğunluğunu her geçen gün hissettirmekte. Gökçeada Belediyesi tarafından ilki 1998 yılında olmak üzere her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bir hafta süren Gökçeada Film Festivali Adada gerçekleştirilen en kapsamlı etkinlik özelliğini taşıyor. Yıl boyunca ve yaz ayları süresince değişik tarihlerde ücretsiz olarak gerçekleştirilen konser ve etkinliklerde gerek Gökçeadalılar gerekse tatillerini geçirmek üzere Ada ya gelen misafirler hoşça vakit geçiriyor.Gökçeada da bir de sinema salonu mevcut. Gökçeada Belediyesi tarafından işletilen sinema salonunda talep olması durumunda yerli ve yabancı filmlerin gösterimi gerçekleştiriliyor.150 kişi kapasiteli Sinema Salonu Gökçeada Meslek Yüksekokulu binasının bünyesinde bulunuyor.

Gökçeada, doğal yapısı nedeniyle bir çok sportif aktiviteye ev sahipliği yapabi lecek konumdadır. Rüzgar sörfü ,yamaç paraşütü, avcılık, su altı dalışları, tracking, yüzme,kros gibi saportif faaliyetler bunların başında gelmektedir. Tüm bu sporlar için adada herhangi bir tesis ve kuruluş bulunmamaktadır. Bu spor dalları amatör olarak yapılabilir. Bu spor dallarından avcılığın meraklıları için Gökçeada'da Avcılık ve Atıcılık Derneği mevcuttur. Adada keklik, tavşan , yaban ördeği , yaban kazı, çulluk, yelve gibi bir çok av hayvanı bulunmaktadır. Vahşi hayvan türü yoktur. Avlanmak için Gökçeada'yı tercih edeceklerin Avcılık ve Atıcılık Derneği'nin 0286 8872066 numaralı telefonundan bilgi alabilmeleri mümkündür. Öte yandan su altı dalışları Gökçeadad'da izne tabii olduğundan bu sporu yapmak isteyenlerin de mutlaka yetkili kurum ve kuruluşlardan izin almaları gerekiyor.

Gökçeada Naish Open Cup

2008 Ağustos ayında ilk defa düzenlenen NAISH WIND SURF OPEN CUP artık her sene düzenlenecek.

Robbie Naish dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sörfcülerinden. Yıllarca dünya şampiyonluğu ünvanını almış. Hem wind surf hem kite surf konusunda bir guru.

Aynı zamanda uzun yıllardır kendi adını taşıyan bir markayı yönetiyor. Naish, dünya çapında wind surf ve kite surf malzemeleri satışı yapan bir marka.

Gökçeada Aydıncık Plajında Naish'in Bulgaristan bayisi bulunuyor. Crazy Island Wind and Kite Surf Club isimli mekan, bu etkinliğin organizatörü.
Her yaz rüzgar durumuna göre belirlenecek tarihlerde düzenlenecek etkinliğe, Naish'in elemanları da katılıyor. Freestyle, wave ve slalom stillerinde wind ve kite surf yarışmaları düzenleniyor.
Naish ekipmanlarını herkes ücretsiz olarak test edebiliyor.
Tabiki her gece parti veriliyor!

Epirden Plaj Voleybolu Turnuvası
Gökçeada Belediyesi’nin destekleri ile her yıl Uluslararası EPİRDEN Plaj Voleybolu turnuvasının 3.ayağı Gökçeada’da gerçekleştiriliyor. Romanya, Moldova, Sırbistan, Polonya, Estonya ve Türk takımlarının katıldığı turnuva Temmuz ayında Aydıncık Plajında gerçekleşiyor. Adada bulunan herkes ücretsiz olarak turnuvalara konuk olabiliyor, Aydıncık dışında olanlar için Gökçeada Belediyesi tarafından ücretsiz servis hizmeti veriliyor.

TEPEKÖY (AĞRİDYA'NIN ) ETKİNLİKLERİ

Tepeköy'ün ve de Gökçeada'nın en büyük etkinliği, 15 Ağustos MERYEM ANA' nın bayramıdır. Hıristiyan inanışına göre, bir insan öldüğü zaman Allah katında gerçek hayata kavuştuğu için, ölüm günü bayram günü olması gerekir. Buna istinaden bütün Azizlerin ölüm günleri bayram günü olarak kutlanır. Bu bayrama katılmak ve Meryem anaya dua edebilmek için, İmrozlu dünyanın neresinde olursa olsun, o gün adaya gelmeğe çalışır. Ayın 14'ünde büyük baş kurbanlar kesilir. Ve etleri kilisenin avlusunda kurulan kazanlarda bütün gece pişirilir. Kemik suyunda keşkek yapılır. 15'inin sabahı, kilisedeki ayinden sonra, metropolit tarafından, pişirilen etler takdis edilir ve herkese parasız olarak dağıtılır.

Ayinden sonra herkes köyün mezarlığına gider. Her bir mezarın sahibi, mezar başında bekler. Bir tepside türlü türlü tatlılar vardır, geçen herkes bu tatlılardan alır. Bu şekilde yaşayanlar bu bayram gününde göçmüş olanları unutmadıklarını, içlerinde gömdüklerini göstermiş olurlar. O gün bir başka gündür Tepeköy için. Bir yeniden diriliştir.

Mezarlıktan sonra herkes evine gider. Tabii misafiri hiç eksik etmez o gün. O gün kurulan sofra çok özeldir. Her evden, her avludan kahkahalar, hüzünlü ve nostaljik şarkılar, eski güzel günlerin anısına bardak kaldırışlar. Biliyorlar ki, bu günler bir daha geri gelmeyeceğini, artık bir ütopya olduğunu. Ve öğlenden sonra eğlence başlıyor. Gerçi gençler bir gece evvel başlatmıştır bile. Köyün meydanı, sokakları tıklım tıklım. Köy kurulan hoparlörlerden çalınan şarkılarla inliyor. Meydanda kurulan masalarda içkiler yemekler, şarkılar birbirlerine latifeli sataşmalar. Ama!! o eğlencede, ne silah patlar ne de kavga olur. Yalnız eğlence ve dans vardır. O yapılan eğlencede köyün bütün gençleri canla başla çalışır ve elde edilen kar, köyün yararına kullanılır. Ayın 16'sı bir başka etkinlikte, Marmaros mevkiinde Meryem Ananın bir manastırı vardır. Eskiden o manastırda iki tane keşiş de varmış. O manastırda küçük baş hayvanlar kurban kesilir. O manastır denizden 1,5 km. Uzaklıkta bir dağın yamacın dadır. Ayazmasının mucizevi bir etkisi bulunmakta. Manastır, rivayete göre, bir mucize neticesinde kurulmuştur.

YAMALI MERYEM ANA Manastırın ismi, tarihi Bizans'ın ilk yıllarına kadar uzanır.