TR
Booking.com
Booking.com
Booking.com Booking.com
Haberler
Anket
Gökçeeada'da Hangisini Yapmayı Tercih Edersiniz?
Gökçeada Köyleri
Kaleköy (Kastro)

Gökçeada'nın en eski köylerindendir. İlçe Merkezine uzaklığı 4 km.'dir. Aşağı ve Yukarı Kaleköy olmak üzere iki bölümden oluşur. Aşağı Kaleköy yaz gecelerinde İlçenin en hareketli mekanıdır. Kordonu ve çay bahçeleri, restaurant ile barlar da buradadır.Yukarı Kaleköy'de ise Ada'nın en eski tarihi mekanlarından birisi olan İskiter Kalesi bulunmaktadır. Cenevizliler tarafından inşa edilen kalenin surları halen ayaktadır. İskiter Kalesi, Çınarlı Ovası'na hakim bir tepededir. Kalenin bulunduğu mevkiden Aşağı Kaleköy, Yenibademli, Eskibademli ve Zeytinli Köyleri net olarak görülebilir. Ayrıca, yapısı nedeniyle tıpkı bir yelkeni andıran ve ancak denizden ulaşılabilen Yelkenkaya'yı da kuzeydoğu yönüne baktığınızda buradan görmeniz mümkündür.

Yenibademli Köyü

Ispartalı vatandaşlarımız ve Karadeniz'den getirilen balıkçı ailelerin iskan edildiği köydür. Adanın nüfus yoğunluğu bakımından en büyük köylerindendir. İlçe Merkezine 4 km. mesafededir. Halkı geçimini hayvancılık, ziraat ve balıkçılıkla sağlar. Bu köyümüzde ev pansiyonculuğu yaygın olarak yapılmaktadır.



Eskibademli Köyü (Giliki)

İlçe Merkezine 4 km. mesafededir. Mimari özellik taşıyan evleriyle görülmeye değerdir. Çamaşırhane ve eski ilkokul binası gezip görülmesi gereken mekanlardandır. Çamaşırhanenin önünde bulunan asırlık çınar ağacı dikkat çekicidir. Ayrıca, güneşin batışı buradan büyük bir keyifle izlenebilir.

İlçe Merkezi

İlçe merkezi Yenimahalle, Çınarlı Mahallesi ve Fatih Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Kuzulimanı Mahallesi olmak üzere beş mahalleden oluşmaktadır. Beş mahallede de eski yerleşimden örnekler mevcuttur. Tüm resmi daireler ve alış-veriş mekanları ilçe merkezinde bulunmaktadır.Görülebilecek yerler arasında Çınarlı Mahallesi'nde bulunan Osmanlı mimari örneklerini taşıyan Merkez Camii ve ilçe merkezinin üç camisinden en büyüğü olan Fatih Camii bulunmaktadır. Biri Yenimahalle ve diğeri de Fatih Mahallesi'nde bulunan iki de kilise mevcuttur.

Zeytinli Köyü (Ayatodori)

İlçe Merkezine 3 km. mesafededir. Bir tepenin yamacında, zeytin ağaçları arasında kurulmuş, daha çok Rum vatandaşlarımızın yaşadığı şirin bir köydür. Yaz, kış Adanın en çok ilgi çeken mekanlarındandır. Ada'ya özgü ve Türkiye'nin dört bir tarafına nam salmış Dibek kahvesi buradadır.

Tepeköy (Agridia)

İlçe Merkezi'ne uzaklığı 10 km. civarındadır. Adanın, en yüksekte kurulmuş köyüdür. Rum vatandaşlarımızın yaşadığı köylerden biridir. Her yıl Ağustos ayında Rum vatandaşlarımız tarafından kutlanan Meryem Ana etkinliklerinde dünyanın dört bir tarafından Rumlar Tepeköy'e akın eder.Tepeköy'de görülebilecek diğer bir mekan ise Pınarbaşı (İspilya)'dır. Köye girmeden yaklaşık 100-150 m. öncesi sağa ayrılan toprak yoldan ulaşılan Pınarbaşı piknik yapılabilecek hoş mekanlar arasındadır. Akan doğal su ve koruma altındaki asırlık çınarlar buraya ayrı bir güzellik katar. Yaz aylarının bunaltıcı sıcağından kaçmak isteyenler için oldukça serin bir mekandır.



Şahinkaya

Trabzon'un Çaykara ilçesinden iskan suretiyle getirilen Karadenizli vatandaşlarımızın yaşadığı köydür. İlçe merkezine 16 km. uzaklıktadır. Halk burada geçimini hayvancılık, ziraat ve arıcılık ile sağlar. Burada köylüler tarafından kurulan ve hayvansal ürünlerin üretiminin gerçekleştirildiği bir mandıra mevcuttur.

Dereköy (İskinit)

Adanın en eski köylerindendir. İlçe merkezine 16,5 km. uzaklıktadır. 1950-60'lı yıllarda nüfus ve hane olarak Türkiye'nin en büyük köyüdür. Yaklaşık 600 hanedir. Terkedilmişliği ve boş binaları ile dikkat çeker. Köy içinde bulunan tarihi çamaşırhane de görülmesi gereken mekanlarındandır.

Uğurlu Köyü

İlçe merkezine uzaklığı 25 km.'dir. Muğla ve Burdur'dan iskan suretiyle getirilen vatandaşlarımız yaşamaktadır. Tarım, hayvancılık ve ev pansiyonculuğu halkın geçim kaynakları arasındadır. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Adalet Bakanlı”ğı eğitim ve dinlenme tesisleri bu köyümüzün sınırları içerisindedir.Adanın en doğal ve uçsuz bucaksız kumsallarından birisi olan Gizli Liman'a da bu köyden gidilir. İskeleye varmadan  sağa ayrılan yoldan yaklaşık 2 km<. gidildikten sonra buraya ulaşılması mümkündür. Sahil şeridinin uzunluğu yaklaşık 1-1,5 km.'dir. Sahil tamamen bakirdir ve hiçbir yapı mevcut değildir.

Şirinköy

Bulgaristan'dan göç eden vatandaşlarımızın yerleştirildiği köydür.Ziraat ve hayvancılığın yanı sıra ev pansiyonculuğu günden güne gelişmektedir.

Eşelek Köyü

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Eşelek Köyü, yapılan Bakacak Barajı'nın etkilenme alanında kalması nedeniyle Gökçeada'ya iskan edilmiştir. İlçe merkezine uzaklığı 10 km.'dir. Halkı geçimini ziraat ve hayvancılık ile sağlar. Ev pansiyonculuğu da günden güne artmaktadır. Köylüler tarafından yetiştirilen ürünler yol boyunda kurulan çardaklarda, Aydıncık mevkiine denize giden yerli ve yabancı misafirlere ucuz olarak satılmaktadır.