TR
Booking.com
Booking.com
Booking.com Booking.com
Haberler
Anket
Gökçeeada'da Hangisini Yapmayı Tercih Edersiniz?
Gökçeada Su Sporları

Gökçeada'da Aydıncık plajında bulunan 2 sörf eğitim merkezi ile deniz tutkunlarına hizmet veriyor. Gökçeada'da dalış bölgeleri için malzemelerinizin yanınızda olması şart .Adanın güzelliği her an yeni bir dalış noktası bulabilme heyecanıdır. Kahvesi meşhur, balığı boldur Gökçeada nın. Çiftleşmek için toplanan orfoz sürüleri yanında sinarit, ıstakoz 35 metrelerde, görülür. Kuzu Limanında Birinci Dünya savaşı batık kalıntıları vardır. Snorkelciler için kefalos ve tuz gölünün kuzey kısımları ilginçtir. Şaraplarının yanında kumsal plajları ve sığ sulardaki leziz böcekleri burayı bölgenin cennet bir köşesi yapmıştır. Mermer Burnu, Tuz Burnu nun güney sahilleri serbest dalıcılık için, Eşşek adası civarında orfoz ve karayer adalarıda her türlü canlıyı göreceğiniz bir dalış noktasıdır. Adada dalış için en uygun zaman sabahın erken saatleridir. Mermer Feneri ile Anadolu yakası arasında kalan bölgede araştırma yapılırsa devasa çapalar ve gemi kalıntılarına rastlanabilir. Gökçeadada en iyi dalış yöntemi Live a board dalış şeklidir. Tuz gölüne yakın Eşelek köyünde bulunan koyda normal snorkel ile 10 metrede bulunan batık gemileri seyretmek inanın insanı o günlere götürüyor tabii ki biraz ürperterek kocaman bacasından içeri bakarak seyretmeye değer nefesi iyi olan geminin içine kadar inebilir.

Kuzey Ege'nin zengin sualtı kaynaklarına sahip Gökçeada, dalış severler için kaçırılmaması gereken bir yer. Türkiye'nin ilk sualtı parkı burada ilan edilmiştir. Yıldız Koyu'nda bulunan Park bölgesinde Tüdav'dan ve yerel makamlardan izin alarak dalış yapmak mümkündür.

Adada Kaleköy Limanında yeni faaliyete giren dalış okulu bulunuyor.Dalış eğitimi almak veya dalış turu yapmak için Dalış Kulübü yetkilileri ile görüşebilirsiniz.Kabatepe limanında günübirlik tur düzenleyen çok sayıda dalış tekneleri bulunmaktadır. Bu turlar ada civarında çeşitli noktalarda dalış yaptırmaktadır.

Gökçeada'da Rüzgar Sörfü

Gökçeada rüzgar sörfünde Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olmaya aday. Uzun yıllardır yabancı sörfcüler tarafından ziyaret edilen Aydıncık Plajı, son 2-3 yıldır özellikle Bulgar sörfcülerin yoğunlukta geldiği bir yer olmuş durumda. Gökçeada rüzgar sörfü için 8 ay elverişli özellikle yapılaşma açısından tenha olması sebebiyle tercih ediliyor.

Aydıncık Plajı hem sörf için ideal doğal yapısı hem de tenha olması sebebiyle tercih ediliyor. Plaj, güney kıyısında olmasına rağmen kuzeyden esen rüzgarları(meltem) hiçbir engel olmadan alıyor. Çünkü Kefaloz körfezinden esen kuzey rüzgarları, Tuz Gölü'nün yüksek olmaması nedeniyle burada oluşan koridor etkisiyle de kuvvetlenerek engel tanımadan güneye esiyor. Bu da Aydıncık'da sörf için ideal, rüzgarlı ama dalgasız bir deniz oluşturuyor.Lodosta yani rüzgar güneyden estiğinde aynı olay aksi yönden gerçekleşiyor ve dalgasız denizde sörf yapmak isteyenler bu sefer hemen bitiiğindeki Kefaloz koyuna yöneliyor.Aydıncık'ın bir diğer avantajı ise rüzgarın sağanak yapmaması yani şiddeti değişmeden homojen olarak esmesi.

Aydıncık Plajında özel ders alabileceğiniz 3 windsurf club bulunuyor. Rüzgar sörfü her yaşta insanın yapabileceği herhangi özel bir yetenek gerektirmeyen bir spor. Yeni başlayanlar 6-10 saat alınan özel derslerden sonra (board) tahta üzerinde durup yelkenle açılabiliyor. Orta seviye derslerde trapez takma ve funboard'a geçme öğretiliyor.Ama rüzgar sörfünde ilerlemek için uzun süre antreman yapmanız ve emek vermeniz gerekiyor.Kulüplerden malzeme kiralamak da mümkün. Ders ücretleri, saati 40 ytl. civarında.
Malzeme kiralamanın saati 20-30 ytl arasında değişiyor

Gökçeada Naish Open Cup 

2008 Ağustos ayında ilk defa düzenlenen NAISH WIND SURF OPEN CUP artık her sene düzenlenecek.

Robbie Naish dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sörfcülerinden. Yıllarca dünya şampiyonluğu ünvanını almış. Hem wind surf hem kite surf konusunda bir guru. 

Aynı zamanda uzun yıllardır kendi adını taşıyan bir markayı yönetiyor. Naish, dünya çapında wind surf ve kite surf malzemeleri satışı yapan bir marka. 

Gökçeada Aydıncık Plajında Naish'in Bulgaristan bayisi bulunuyor. Crazy Island Wind and Kite Surf Club isimli mekan, bu etkinliğin organizatörü. 
Her yaz rüzgar durumuna göre belirlenecek tarihlerde düzenlenecek etkinliğe, Naish'in elemanları da katılıyor. Freestyle, wave ve slalom stillerinde wind ve kite surf yarışmaları düzenleniyor.  Naish ekipmanlarını herkes ücretsiz olarak test edebiliyor. Tabiki her gece parti veriliyor!

Gökçeada'da Kitesurf

Kitesurfing, kiteboarding olarak da bilinen, güçlü bir uçurtma ve küçükboard ile beraber sörfçüye su üzerinde özgürce hareket etme olanağı sağlayan bir spor dalı. Bu spor dalı dünyada henüz çok yeni, fakat büyük bir hızla yaygınlaşmakta ve popülaritesi gün geçtikçe artmakta. Kitesurf yapan toplam kişi sayısı 2008 yılı itibariyle dünyada 250.000 kişi olarak tahmin edilmektedir. Yapılan ciddi araþtırma ve geliştirmeler, yeni uçurtma tasarımları, güvenlik, release sistemleri ve verilen kaliteli eğitimler ile bu spor dalı çok daha güvenli ve eğlenceli hale gelmiştir. Wake style, wave riding, freestyle, jumping ve crusing olarak sörfçünün isteğine ve şartlara göre birçok değişik stilde Kitesurf yapılabilir.

Rüzgarı kuvvetli ve sürekli olan yerler kite surf için ideal ortamlar. Gökçeada tüm yıla dağılan ve homojen rüzgarları sayesinde bu spor dalı için önemli bir merkez olmaya aday.Rüzgar sörfüyle ünlenen Aydıncık Plajında, kite surf sevenler için de bir ortam oluşmuş, özel ders alma imkanları doğmuş. Dünyayı dolaşan kite surf öğretmenleri Gökçeada'nın dünya çapında bir yer olduğunu söylüyorlar. Aydıncık ve hemen yanındaki Kefaloz farklı rüzgar durumlarına göre tercih ediliyor. Dalga sevenler genelde dalgalı Kefaloz'u tercih ediyorlar.

Aydıncık'da bulunan 2 wind surf club aynı zamanda kite surf dersi veriyor.
1 saat ders ücreti 30 euro civarında. Öğretmenler genelde yabancı, türk öğretmelerde var eğitim türkçe ingilizce nasıl öğrenmek isterseniz tercih sizin.

EPİRDEN PLAJ VOLEYBOLU TURNUVASI
Gökçeada Belediyesi’nin destekleri ile her yıl Uluslararası EPİRDEN Plaj Voleybolu turnuvasının 3.ayağı Gökçeada’da gerçekleştiriliyor. Romanya, Moldova, Sırbistan, Polonya, Estonya ve Türk takımlarının katıldığı turnuva Temmuz ayında Aydıncık Plajında gerçekleşiyor. Adada bulunan herkes ücretsiz olarak turnuvalara konuk olabiliyor, Aydıncık dışında olanlar için Gökçeada Belediyesi tarafından ücretsiz servis hizmeti veriliyor.

Aşağıdaki bilgiler Fehmi Şenok `Türkiye Dalış Rehberi`nden alınmıştır:

KAŞKAVAL BURNU
Kaşkaval burnu Kabatepe limanından günübirlik Gökçeada turu yapan dalış teknelerinin ilk uğrak yeridir. Adanın birçok yerinde olduğu gibi testere görünümlü dik kayalar denizin mavi derinliklerinde de sürmektedir. Pırıl pırıl suların kayalar ile birleştiği ilk derin dalış bölgesi olan Kaşkaval Burnu pek akıntı almaz.
Duvar dalışı yapılan bölge dağların yüksekliğinden gölgede kalır. Dalışınız anında genellikle güneş dağların arkasında kaldığı için dip biraz loştur.
30 metrelerde kısmen biten kayalık yapısı, sazların arasına serpilmiş kayalıklar ile değişmeye başlar. Mürenlerin etkin olduğu kayaların arasında karagöz türünden her türlü balığı görmek olasıdır.

KALEKÖY
Kaleköy'ün bugünki limanının bulunduğu yerde antik çağda da liman bulunmakta imiş. Bugünkü liman taşları Antik Çağdan kalan döküklerin kalıntıların üzerine yapılmıştır. Kuzey rüzgarlarının etkin olduğu adadaki tek balıkçı barınağı da burasıdır. Eskiden geçimlerinin büyük bir kısmı süngerciliğe dayanan balıkçılar sualtını iyi bildiklerinden dalgıçlar için oldukça iyi birer rehberdirler. Buradan kiralayacağınız bir tekne ile adanın etrafındaki çeşitli dalış yörelerine ulaşabilirsiniz.

Kaleköy'deki limanın dışındaki taşlar ise gece dalışları için oldukça ilginçtir. 4-8 metre olan sularda ıstakozların yanı sıra birçok kabuklu canlıları özellikle yengeç türlerini makro görüntülerken belli etmeden sizi Yunanistan'a ait olan Limni adasına doğru sürükleyen akıntıya özen göstermeniz gerekmektedir.

YILDIZ KOYU
Koyun, çakıllı ve kayalık yapısı, sualtında da ilk metrelerden sonra karadaki gibidir. Kıyıdan açılmaya başladığınızda 9-15 kadar derinleşen deniz yine 6-7 metrelere yükselerek sığlaşır. Karadaki kaya oluşumları, koyun sağ ve solunda sualtında sürmektedir. Oysa koyun ortasından dalıp yüzmeye başladığınızda 12. metrede başlayan sazlığı izlerseniz 25 metrelerde bir sualtı cennetine ulaşırsınız. Kayalardaki renk cümbüşü, çeşit çeşit balıklar, kayaların kum ile birleşim noktalarındaki böcekler, size unutulmayacak bir dalış yaşatacaktır. Bir anda etrafınızda 50 kadar böcek oluşursa sakın şaşırmayın.